Sideindhold
Formålet med projektet er at demonstrere, hvordan videnskabelige resultater kan implementeres i praksis på kvægbedrifter med gevinst for kvægbrugere. Kvægbrugets Forsøgscenter vil stille forskningsresultater opnået i de moderne faciliteter hurtigst muligt til rådighed for det samlede danske kvægbrug.
Aktiviteterne består blandt andet i at opdatere forsøgsfaciliteter, så de til enhver tid kan benyttes til gennemførelse af anvendelsesorienterede forskningsprojekter i hele værdikæden fra jord til bord.
En anden væsentlig aktivitet er at formidle og demonstere videnskabelige resultater. De forsknings- og udviklingsprojekter, der løbende gennemføres på Kvægbrugets Forsøgscenter, er fokuseret på at løse aktuelle problemstillinger for danske kvægbrugere, hvorfor det er af stor værdi for kvægbrugerne, at der via formidling og demonstrationer satses på at få de videnskabelige resultater ud til kvægbruget.
Demonstration og formidling af de nyeste forskningsresultater
Kvægbrugets Forsøgs Center (KFC)
Afsluttende rapport
De første forsøgsresultater med krydsningskalve
Krydsningerne er lige nu 20 pct. foran de renracede tyrekalve.
Det går fornuftigt med krydsningskalvene
Slagtekalveproducent Karsten Willumsen, Kjargaarden, Sunds, har 300 krydsningskalve fra forsøget.
Se krydsningskalve i praksis
Kom til åbent hus: Onsdag den 1. februar 2012 kl. 11.00-15.00.
Markant mere kød på krydsningskalve
Krydsninger mellem kødkvæg og malkekvæg viser høj slagteprocent og god tilvækst. Jersey krydsningerne har dog problemer med at holde kravet til formklassificering på 5,5.
Betydning af fedt i foderrationen for malkekøernes produktion
Dias fra Fodringsdagen 2012 - v/Seniorforsker Martin Weisbjerg, Aarhus Universitet, Foulum
Proteinniveau til unge kvier
Dias fra Fodrinsdagen 2012 - v/Seniorforsker Martin Tang Sørensen og forskningsleder Mogens Vestergaard, Aarhus Universitet, Foulum
Betydning af proteinniveau og fordøjelighed af grovfoderet
Bilag fra Fodringsdagen 2012 - v/Ph.d. stud Lene Alstrup og seniorforsker Peter Lund, Aarhus Universitet, Foulum
Betydning af fedt i foderrationen for malkekøernes produktion
Bilag fra Fodringsdagen 2012 - v/Seniorforsker Martin Weisbjerg, Aarhus Universitet, Foulum
Proteinniveau til unge kvier
Bilag fra Fodringsdagen 2012 - v/Seniorforsker Martin Tang Sørensen og forskningsleder Mogens Vestergaard, Aarhus Universitet, Foulum
Stor interesse for krydsningskalve
At krydsningskalve er en win-win-model for både slagtekalve- og mælkeproducent sås tydeligt ved gårsdagens åbent-hus arrangement. Over 1.000 interesserede mødte op.
Fodring ved forskellige niveauer for tildeling af protein
Lav fordøjelighed af grovfoder reducerer foderoptagelse og mælkeydelse. Underforsyning med protein havde samme negative effekt på både højt og lavt fordøjeligt grovfoder.